Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya’ya 9 milyon turist gelirken, Mardin gibi illere güvenlik kaygısıyla turistlerin gidemediğine dikkati çekti.
Günay: “Ülkede yaşanan siyasi gerginlik, terör, vatandaşa bir yarar getirmiyor ama, bir bölgeye topluma zarar getiriyor. Onun için birlik, eşitlik olsun” diye konuştu.
İnsanların, ırkı, doğduğu yer ne olursa olsun, eşit olduğunu vurgulayan Bakan Günay, şöyle konuştu:
‘Alevi, Sünni, Kürt, başı açık diye bir ayrımcılık yapılabilir mi? Bu insanlığa sığar mı? Geçmişte oldu. Bu kolaycılıkla siyaset yapanlar oldu. Siyaset, vatandaşın karşısına, onların doğuştan gelen özelliklerini öne çıkararak değil, hizmetle öne çıkmalı. Biz yeni bir anlayış getiriyoruz. Siyaset, daha önce karşısındakini kötülemek üzerinden yapıldı. Millet, kendisini yarınının daha iyi olacağına inandıranlara oy verir. Siyasetin, muhalefetin bunu iyi anlaması gerekir. Bir talihsizliğimiz oldu Türkiye’de, çok partili siyasal hayata geçerken, İkinci Dünya Savaşı bitmiş, dünya kapitalizm ve komünizm olarak ikiye bölünmüştü. Küba komünist, biz kapitalist olarak soğuk savaş döneminde ileri karakol olarak kaldık. Türkiye’de siyaset böyle kurgulanmıştı. Devlet, Amerikan savunma mekanizması gibi kurgulanmıştı. Ordumuz, yargımız, okullarımız da bunun üzerine kurgulanmıştı. Soğuk savaş dönemi bitti. Artık herkes, kendi çıkarını yeni baştan hesaplamaya başlıyor, eski kalıplar yıkılıyor. En çarpıcı örnek ABD’dir. Daha önce aynı masayı paylaşmadığı toplum kesiminden devlet başkanı seçti. Bu devrimdir. Çağı anlamak gerekir. Türkiye’de bazı arkadaşlar, zamanın, hükümlerin değiştiğini, siyasetin değişmesi gerektiğini anlamamakta ısrar ettiler. Bunun için, dört seçimden bu yana millet kendi hayatını ileriye taşıyacakları iktidara taşıyor.’
Ertuğrul Günay anayasa değişikliği referandumuna ilişkin ise, ’12 Eylül 2010’da, 12 Eylül 1980’in hesabını görecek Türk milleti inşallah’ dedi. Bakan Günay, Türkiye’nin, ‘Bölme siyasetinin tuzağına düşerek, 12 Eylül 1980’e geldiğini’ belirterek, 11 Eylülde parlamento açıkken asayişin sağlanmadığını, 12 Eylül’de sağlandığını, bunun bir tuzak olduğunu belirtti.
İnsanı, toplumu tehlike sayan, halka düşman hukuk metninin, zorla kabul edildiğini belirten Günay, şöyle konuştu:
“Bu Anayasa’nın kabul edildiği Türkiye çok geride kaldı. O günkü düşünce anlayışı artık yok. 12 Eylül, gelir gelmez, Yunanistan’ın NATO’nun askeri kanadına dönmesine ilişkin Türk vetosunu kaldırdı. Bunu hiçbir parti yapmazdı, bunu yapsın diye darbe yapıldı. 12 Eylül gayri milli, halk düşmanı bir hareketti ve kendine göre bir Anayasa yaptı. ‘Anayasa’yı değiştirelim, millet eliyle Anayasa yapalım’ dedik. Bin tane eleştiri, arkasından kapatma davası… 20-25 maddelik bir Anayasa değişikliği yapalım dedik, ‘Meclis yapamaz’ dediler. ‘Meclis yapar, oy birliğiyle geçirmezsek referanduma götürürüz’ dedik.”
İspanya uçak bileti, otel rezervasyonu, araç kiralama hizmeti.
İspanya Turistik Turları