Hacettepe Üniversitesi Bilimsel Düşünce Topluluğu tarafından ‘’Fidel’in Kübası’nda Bilim’’ etkinliğini düzenlendi.
Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Küba bilindiği gibi zengin bir tarihe ve kültüre sahip. Etkinlikte, Küba Devriminin tarihselliğine, 19. ve 20. yüzyıldaki sınıf savaşlarına, Ekim Devrimi’ne ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna değinildi.
‘’Fidel’in Kübası’nda Bilim’’ etkinliğine Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez ve Jose Marti Küba Dostluk Derneği temsilcisi Nahide Özkan katıldı.
Bilim Ülkesi Küba
Yapılan konuşmalarda, Küba’da cehalet hakkının olmadığına, toplumu yozlaştırıcı unsurların bulunmadığına dikkat çekildi.
Daha sonra kürsüye gelen Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nunez, Küba Devrimi gerçekleşmeden önceki Küba halkının yaşamına dair bilgiler aktarırken, Fidel Castro önderliğinde gerçekleştirilen Küba Devrimi’nin Küba halkını “bilimle” ve “aydınlanmayla” buluşturduğunu söyledi.
Nunez, Küba’da başta biyoteknoloji olmak üzere, tıp, yazılım ve organik tarım başlıklarında büyük ilerlemelerin gerçekleştirildiğini, ülkenin geldiği bu noktanın Fidel’in politikasının ürünü olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.
Nahide Özkan ise, Küba’da halkın bilimle örgütlenmesinin kapitalist düzenin başaramayacağı bir sıçrama yarattığını söyledi.
Etkinlik soru-cevap kısmı ile zenginleşirken, Büyükelçi Nunez, sorulara verdiği cevaplarda Türkiye ve Küba halklarının yurtseverliğine vurgu yaptı. Nunez, salonda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.