Kadınların üreteceği hediyelik eşyalar müzelerde satılacak. AKG, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile, kadın girişimci ve tasarımcılara yönelik düzenlediği yarışma sonunda seçeceği ürünleri yetki alanlarındaki müze mağazalarında satışa sunulacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan müze ve ören yerlerindeki ticari alanların işletmesini yapan Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG), Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) iş birliği ile, kadın girişimci ve tasarımcılara yönelik bir yarışma düzenledi. Anadolu’nun Kadın Gücü adını taşıyan yarışma sonucunda seçilecek ürünler, AKG yetki alanlarındaki müzelerdeki mağazalarında satılacak.
Kadınların üreteceği hediyelik eşyalar müzelerde satılacak
Anadolu’nun Kadın Gücü yarışmasında, Türkiye’nin her yerindeki kadın üretici ve tasarımcılar, takı, Tekstil, Ev & Dekorasyon (Züccaciye), Kahve Seti kategorilerinde satışa sunulmaya hazır ürünleri ile yarışmaya katılabilecek. İllüstrasyon kategorisinde ise yaratıcı çizgiler arasından seçim yapılacak.
AKG Başkanı Halil Korkmaz, kadın emeği ve yaratıcılığını zenginleştirmek istediklerini belirterek, “Müzelerdeki mağazalarımızı, kadın emeği ve yaratıcılığı ile zenginleştirmek istedik. Bunun için Anadolu’nun Kadın Gücü yarışması düzenliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve DOSİMM iş birliği ile düzenlediğimiz bu yarışma, bize aynı zamanda kadın girişimcileri destekleme fırsatı verecek.
Seçkin bir jüri tarafından 5 ayrı kategoride değerlendirilecek ürün ve tasarımlar, Anadolu Kültürel Girişimcilik çatısı altındaki 133 müzenin 147 mağazasında ziyaretçilerle buluşarak satışa sunulacak.” ifadelerini kullandı.
DÖSİMM Merkez Müdürü Murat Usta da mağazalardaki ürünleri yerli turisti de çekecek şekilde genişletmek istediklerini belirterek, “Bakanlığımıza bağlı 300’ü aşkın müze bulunuyor. Bu müzelerin içindeki her bir mağaza, bizim Türk kültürünü dünyaya anlatmamız için birer tanıtım noktası.
Biz bu noktaları ne kadar efektif kullanabilirsek, ne kadar çok katma değerli ürünle besleyebilirsek mağazalara giren turist sayısını da o kadar artırmış oluruz. Müze mağazalarına alışveriş için giren turistin yüzde 90’ına yakını yabancı turistlerden oluşuyor. Hedeflerimizden biri de mağazalardaki ürün yelpazesini yerli turisti de cezbedecek şekilde genişletmek.
O nedenle bu proje bizim için çok değerli bir proje. Şimdi Anadolu’nun tarih boyunca binlerce efsaneye ilham kaynağı olmuş hünerli ellerini yeniden harekete geçirme zamanı” şeklinde konuştu.