Spetses hem yabancı ziyaretçiler hem de yerel halk arasında kısa kaçamaklar için gözde adalar arasında. Spetses Gezi Rehberi ile tatilinizi kolayca planlayın.
Etkileyici malikanelerle dolu olduğu için ada daha çok zarif atmosferi ve atmosferini sakin tutan araba yasağı ile tanınır. Adada bir yat limanı, butik oteller ve sofistike restoranların yanı sıra turkuaz suları olan tenha plajlar bulacaksınız.
Spetses Gezi Rehberi, tatilinizi planlarken aklınızda bulundurmanız gereken tüm gerekli bilgileri sağlamak için tasarlandı.
Adanın en iyi otelleri ve restoranları, plajları, en önemli simge yapıları, yapılacak şeylerini keşfedin.
Oraya varmak için gereken tek şey Atina’daki Pire limanından bir feribot. Adanın feribotla Hydra ve Poros’a da bağlı olduğunu unutmayın.
Spetses’e nasıl gidilir? Spetses Gezi Rehberi
Spetses kesinlikle Yunanistan’daki en zarif ve kozmopolit destinasyonlardan biridir. Bu sayfada, bu harika adaya hangi yollardan ulaşabileceğinizi öğreneceksiniz! Otelinize transferinizi organize etmek ve Spetses’in her noktasını kolayca keşfetmek için yerel ulaşım seçenekleriniz hakkında bilgi almayı unutmayın!
Spetses ile Atina arasında düzenli bir feribot bağlantısı vardır. Feribotlar Pire limanından her gün, günde yaklaşık 5 kez kalkmaktadır. Yolculuk yaklaşık 3 saat sürüyor ve rota yüksek hızlı bir gemi ile gerçekleştiriliyor.
Spetses ayrıca Poros, Hydra ve Mora’nın doğu kıyısındaki Ermioni ve Porto Heli gibi bazı yerlere feribotla bağlıdır.
Spetses’te havaalanı yok. En yakın olanı, tüm yıl boyunca hem iç hem de dış hat uçuşları alan Atina Uluslararası Havalimanı “Eleftherios Venizelos”tur. Atina havalimanına vardığınızda Pire limanına ulaşmanız ve Spetses’e giden feribota binmeniz gerekiyor.
Spetses’te Konaklama
Spetses’te konaklamak için en uygun yer şehir merkezidir. Oradan kasabayı dolaşmak veya bazı plajlara giden otobüse binmek kolaydır.
Aynı zamanda faaliyetlerin kalbidir. Konaklama türleri, lüks tesislere sahip butik otellerden geleneksel stüdyolara kadar değişiklik gösterir. Spetses’teki plajlara otobüsle, tekneyle veya yaya olarak erişilebileceğini unutmayın. Bisiklet kiralama dışında araç kiralama hizmeti yoktur.
Ada küçük ve sessiz olduğu için Spetses’te yapılacak şeyler sınırlıdır. Spetses’te yapılacak organize şeyler yok.
Ada, plajda veya kırsalda tam bir rahatlama için idealdir. Spetses’in harika tenha plajlarında yüzmek bir zevktir. Kızgın güneşin altında bir gün geçirin ve öğleden sonra sahil tavernalarında öğle yemeği yiyin.
Akşamları lounge kafe-barda yıldızların altında bir şeyler içebilirsiniz.
Spetses adasındaki bir diğer keyifli aktivite ise doğa yürüyüşleridir. Birçok eski patika adayı boydan boya geçerek küçük şapellere, küçük yerleşim yerlerine, tenha plajlara ve nefes kesen deniz manzarasına sahip tepelere götürür.
Yürüyüş, havanın çok sıcak olmadığı sonbahar ve ilkbahar aylarında en iyisidir. Yaz aylarında, uzun yürüyüşler oldukça rahatsız edici olabilir.
En Güzel Spetses Plajları / Spetses Gezi Rehberi
Kasabadaki ana plajın yanı sıra, Spetses’te yüzmek ve güneşte bir gün geçirmek için birçok plaj vardır.
Spetses plajlarına ulaşım, adanın yeni limanı olan Dapia’dan otobüs veya tekne ile kolaydır. Tüm Spetses plajları, pitoresk noktalar ve dinlendirici bir aile ortamı sağlar. Spetses adasındaki en iyi plajlara sahip bir listeyi aşağıda bulacaksınız. Spetses Gezi Rehberi ile plajları keşfedin.
En Güzel 8 Spetses Plajı
- Aya Paraskevi plajı: Kasabanın 10 km batısında. Çok tenha ve kumu yumuşaktır.
- Aya Marina plajı: Kasabanın 3 km güneyinde. Şezlong, şemsiye kiralama ve su sporları merkezi vardır.
- Agioi Anargiri plajı: Kasabanın 12 km batısında. En popüler plajlardan biri.
- Kaiki plajı: Dapia’ya 2 km uzaklıkta. Popüler plajlardan biridir, denizi çakıllıdır.
- Kasaba plajı: Kasaba merkezinde. Şezlong ve şemsiyelerle düzenlenmiştir. Bu çakıllı sahilde sıra sıra tavernalar vardır.
- Vrellos plajı: Kasabanın 6 km kuzey doğusunda uzun, kumlu bir plajdır.
- Xilokeriza plajı: Kasabaya 8 km mesafede. Bol yeşilliklerle çevrili, dinlenmek için güzel bir kumsaldır.
- Zogeria plajı: Kasabanın 9 km kuzey batısında. Tenha ve denizi tamamen kumludur.
Spetses’te Gezilecek Yerler
Spetses, uzun bir geçmişe ve denizcilik geleneğine sahip bir adadır. Bugün kozmopolit karakterini geliştirmiş ve her yaz çok sayıda ziyaretçi çekmektedir. Spetses, Atina’ya olan yakınlığı nedeniyle yaz aylarında popüler bir hafta sonu destinasyonudur.
Spetses’teki en ilginç yer, aslında Spetses kökenli Yunan Devrimi’nin efsanevi kahramanının evi olan Bouboulina Müzesi’dir. Büyük şehir, özellikle Anargyrios Okulu’ndan başlayan, Dapia limanından geçen ve eski limana devam eden sahil gezinti yolu, dolaşmak için güzel bir yerdir.
Eski liman: Baltiza adındaki eski Spetses Limanı, Dapia olarak bilinen Yeni Liman’dan bir buçuk kilometre uzaklıkta bulunuyor. 18. ve 19. yüzyıllarda önemli bir gemi inşa merkeziydi.
Deniz Feneri: Eski limanın sağ tarafında bulunur ve Yunanistan’da faaliyet gösteren en eski deniz fenerlerinden biridir.
Spetses Müzesi: Spetses Müzesi, 19. yüzyıldan kalma yerel bir tüccar olan Hatzigianni-Mexi’nin Konağı’nda yer almaktadır. Antik çağlardan modern zamanlara kadar Spetses tarihini tasvir eden öğelere ev sahipliği yapıyor.
Bouboulina Müzesi: Bu özel müze, Bouboulina’nın evinde yer alır ve Spetsiote kahramanının kişisel eşyaları ve ev eşyalarından oluşan bir koleksiyon sergiler. Bu geleneksel Spetsiote konağı, hem koleksiyonu hem de ana salondaki şaşırtıcı ahşap oymalı Floransa tavanı nedeniyle ziyaret etmek için gerçekten ilginç.
Anargyrios okulu: Spetses Anargyrios ve Korgialeneios Okulu 1927’de finanse edildi ve hayırseverleri Sotirios Anargyrios ve Marinos Korgialeneios’un adını aldı. İlk açıldığında sadece 4 öğrencisi olan okul, 1983’te kapatıldığında Yunanistan’da ve yurt dışında önemli görevlerde çalışan birçok mezun verdi.
Aya Nikola Kilisesi: Adanın en ünlü kilisesi. Spetses limanı Dapia’ya kısa bir yürüyüş mesafesinde pitoresk bir konumda bulunur. Tinian mermerinden yapılmış uzun çan kulesi ile fark edilir.
Bekiris Mağarası: Bu, erişmesi biraz zor olan muhteşem bir yer. Agioi Anargyroi plajından tekneyle veya patika yoldan gidebilirsiniz. İçerisinde küçük, kumlu bir plajı ve sarkıt ve dikit oluşumları vardır.
Panagia Armata Kilisesi: 8 Eylül 1822’de Osmanlı filosunun Yunanlılar tarafından yenilgiye uğratılmasının anısına, Spetsiote kaptanı Ioannis Koutsis tarafından 1824-1830 yılları arasında inşa edilmiştir.
Aya Paraskevi Kilisesi: Agia Paraskevi’nin küçük şapeli, aynı adı taşıyan sahilde yer almaktadır. Geleneksel bir tarza sahiptir ve sadece isim günü olan 26 Temmuz’da açılır.
Agioi Pantes Manastırı: Bu Manastır 19. yüzyılın başlarında kurulmuştur. Bir tepenin üzerinde yer alır ve şehrin ve denizin harika manzarasını sunar. Manastırın önündeki mezarlıkta çok önemli bazı yerel şahsiyetlerin mezarları bulunmaktadır.
Az Bilinen Yunan Adaları: Top 15
Atina’ya Yakın Adalar: 8 Muhteşem Yunan Adası