Amerikan Seyahat Acenteleri Birliği (ASTA) Başkan Yardımcısı Elizabeth Culkin, ABD’li turistlerin Avrupa’dan sıkıldığını, farklılık aradığını ve yeni adreslerinin Türkiye olacağını söyledi.
Travel Turkey İzmir fuarı için İzmir’de bulunan Culkin, Türkiye’nin turizmde yükselen bir pazar olduğunu belirtti.
Türkiye’nin potansiyellerinin Amerikalı turistlere daha iyi anlatılması amacıyla bir eğitim programı düzenlendiğini belirten Culkin, “Gelecekte Türkiye’ye Kuzey Amerika’dan çok daha fazla turist gelecek. Biz de acenteleri Türkiye’nin sunduğu tüm olanaklar konusunda eğitmeyi amaçlıyoruz. EXPO konferansının turist sayısına büyük artış getireceğini göreceksiniz” dedi.
Amerikalı turistlerin çoğunun Paris, Londra, Madrid, Roma gibi şehirleri zaten gördüğünü ve yeni arayışlara girdiğini ifade eden Culkin, “Mutfak, şarap ve inanç turizmi cazip geliyor. Türkiye’nin şu anda Amerikalılar’a odaklanması için doğru bir zaman, çünkü Amerikalılar artık farklı bir şey arayışındalar. ABD’de eskiden Yunanistan oldukça popülerdi ve çoğu Amerikalı Atina’yı, Yunan Adaları’nı gördü. Çoğu Amerikalı seyahatlerinde birden çok ülkeyi tercih eder, özellikle de bu kadar yakınlarsa. Türkiye ise gidilecek yeni bir destinasyon olarak ortaya çıkıyor. Sadece İstanbul’dan bahsetmiyoruz, İzmir ve Kapadokya gibi seçenekler de var. Bu coğrafyada yeni dönemde Türkiye öne çıkacak” diye konuştu.
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 54)