Bakanlığın hedefi inanç turizmiyle 50 milyon turiste ulaşmak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2019’da yeni bir Türkiye markası yaratma hedefiyle hazırlanacağı ülke tanıtımında inanç turizmine vurgu yapacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2019’da yeni bir Türkiye markası yaratma hedefiyle hazırlanacağı ülke tanıtımında inanç turizmine vurgu yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmayla aralarında Noel Baba Kilisesi ve Mardin Deyrulzafaran Manastır’nın da olduğu üç semavi dine ait 15 eser öne çıkarılacak.
Bakanlığın hedefi inanç turizmiyle 50 milyon turiste ulaşmak
50 milyon turist çekme hedefinde önemli paya sahip olması hedeflenen kültürel eserler “Ayasofya Müzesi (İstanbul), Sultanahmet Camisi (İstanbul), Süleymaniye Camisi (İstanbul), Noel Baba Kilisesi (Demre/Antalya), Kapadokya (Nevşehir), Efes (İzmir), Aziz Pierre Kilisesi (Antakya), Aya İrini (İstanbul), Selimiye Camisi (Edirne), Meryem Ana Evi (İzmir), Mevlevi Dergâhı (Konya), Deyrulzafaran Manastırı (Mardin), Sümela Manastırı (Trabzon), Harran (Şanlıurfa), Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası (Sivas)” olarak listelendi.
İnanç turizmi için 9 merkez belirlendi
Bu arada Dışişleri Bakanlığı’nın başkanlığında, İçişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir komite de kuruldu. Bu komite tarafından inanç turizmi doğrultusunda Hristiyanlık açısından önemli olan dokuz merkez belirledi.
Bu merkezler de “Hatay-Merkez: St. Pierre Anıt Müzesi, St. Paul Anıt Müzesi, İzmir-Selçuk: Meryem Ana Evi, İçel-Tarsus: Antalya-Demre: St. Nicola Kilisesi, Bursa-İznik: Ayasofya Camisi, Manisa-Sard: Sard Sinagogu, Manisa-Alaşehir: Alaşehir Kilisesi, Manisa-Akhisar: Akhisar Kilisesi, Isparta-Yalvaç: Pisidia Antik Kenti, Nevşehir-Derinkuyu: Ortodoks Kilisesi, Denizli-Pamukkale: Laodikya Antik Kenti” olarak sıralandı.