Sağlık Bakanlığınca ”bölge sağlık cazibe merkezi” olarak belirlenen illerden biri olan Gaziantep, sağlık turizmi merkezine dönüşecek.
Özel sağlık sektörünün hızla geliştiği, kamunun büyük yatırımlar gerçekleştirdiği Gaziantep’e, çevre iller Kilis, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfa’nın yanı sıra özellikle Suriye’den birçok hasta geliyor.
İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Serdar Tolay, yaptığı açıklamada, gelişen ve büyüyen Gaziantep’te sağlık yatırımlarının da hızla arttığını, sağlık hizmetlerinin çeşitlendiğini söyledi.
Serdar Tolay, “Bu kapsamda, 300 dönüm alanda sağlık kampüsü kurulacak. Arsa ve ihale konusunu bakanlık yapacak. Şu anda bakanlığımız arsa konusunda çözüm aşamasına gelmek üzere. Bağlarbaşı bölgesinde 300 dönüm yerimiz hazır fakat bakan bey TRT’nin olduğu yeri istediği için onunla ilgili girişimleri sürdürüyor” dedi.
Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında kentte yapılan çalışmaları anlatan Tolay, 2003-2009 yıllarında 39 yeni sağlık ocağı ve 19 köy sağlık evi yapıldığını, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi’nin 5’e çıkarıldığını, Kalıtsal Kan Hastalıkları Tanı Merkezi ve Gençlik Danışma Merkezi kurulduğunu, 2002 yılında 6 olan kamu hastane sayısının 10’a yükseldiğini, tüm devlet hastanelerinde otomasyona geçildiğini belirtti.
Tolay, 2002 yılında sadece 3 ilçede hastalara diyaliz hizmetine ulaşılabilirken şu anda tüm ilçelerde bu hizmetin sunulduğunu, kanser erken teşhis-tarama ve eğitim merkezi kurulduğunu, Türkiye’nin en büyük yanık ve yara tedavi merkezinin faaliyete başladığını ifade etti.
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 73)