Lüks seyahat Milenyum Gençliği arasında artıyor. IPK International ve World Travel Monitor’ün ITB Berlin için yapılan araştırmasına göre, lüks seyahat milenyum gençliği arasında da giderek yaygınlaşıyor.
Baby Boomers (1946-1964 arasında doğanlar) ve X Kuşağından (1961-1981 arasında doğanlar) sonra, şimdi de seyahat pazarının en büyük grubu Milenyum Gençliği oldu. 1980-2000 arasında doğanları tanımlamak için kullanılan Milenyum Gençliği ifadesi, yüksek eğitimli, teknoloji meraklısı, internet ve dijital iletişimle büyüyen bir nesil olarak tarif edilmekte.
Lüks seyahat Milenyum Gençliği arasında artıyor
Seyahati seven Milenyum Gençliği jenerasyonun içinden de önemli sayıdaki grup, seyahatlerinde yüksek miktarda para harcamakta ve lüks seyahatlerin yarısını bu bölüm oluşturmakta.
Milenyum gençliği seyahatlerin yüzde 40’ını oluşturuyor
IPK International ve World Travel Monitor’ün ITB Berlin için yapılan araştırmasına göre, 2017’de Milenyum neslinin lüks seyahatinin bir önceki yıla oranla % 15 arttığı gözlemlenmekte. Bu oran, pazar ortalamasının iki katı.
Uluslararası lüks seyahatlerin yarısını gerçekleştiren Milenyum Gençliği, toplam seyahatlerin ise yüzde 40’ına sahip. ayrıca, Milenyum Gençliği dendiğinde sadece homojen bir gruptan da bahsedilmemekte. Aralarında okulunu bitirmek üzere olanlar da bulunurken, 30’larında çocuklu ve düzenli geliri olanlar da mevcut.
Her geçen yıl daha fazla Milenyum Gençliği’nin iş gücüne katılması, onların aynı zamanda tatil için daha fazla para harcayabilmesi anlamına gelmekte.
Milenyum Gençliği, harcaması en yüksek olan kesim
Dünyada yapılan lüks seyahatlerin yarısı Milenyum Gençliği’nce gerçekleştirilmekte. Milenyum Gençliği aynı zamanda, lüks seyahatçiler arasında ortalama harcaması en yüksek olan yaş grubu olarak da ortaya çıkmakta. En bütçeli tatili yapanlar da yine Milenyum nesli insanlarından oluşuyor. Bu durum da, Milenyum neslinin parçalı bir hedef kitle olduğunun diğer bir göstergesi olarak karşımıza çıkmakta.
Her iki alanda da lider ABD
Yapılan araştırmalara göre ABD, Milenyum Gençliği’nin seyahatinden hem en büyük pazar hem de en büyük destinasyon durumunda. ABD’yi sırasıyla Çin, İngiltere ve Almanya izliyor. Milenyum seyahat pazarının % 35’ini bu 4 ülke elinde bulunduruyor. 2017 verilerine göre, ABD’nin ardından en çok Milenyum turisti alan ülkeler İspanya, Almanya ve Fransa olarak ortaya çıkıyor.
Milenyum Geçliği’nin seyahatlerinde ilk sıra şehir gezileri
Milenyum Geçliği’nin seyahatlerinde yüzde 30 ile ilk sırayı şehir gezileri alıyor. Bu konuda ikinci sırayı ise deniz, kum güneş tatili alırken, Milenyum Gençilği’nin toplam seyahatlerin % 15’ini ise iş seyahatleri oluşturuyor. Bu seyahatçi grubu, kentlerin atmosferini hissetmeyi, alışverişi, yemekleri ve keşfi çok seviyor.
Milenyum Gençliği, aşırı kalabalık turizm merkezlerini sevmiyor. Bu nedenle daha özgün deneyimlerin peşinde. Terör konusunda da son derece duyarlı olan Milenyum Gençliği, terör tehlikesi tamamen ortadan kalkmadan o bölgeye seyahat etmiyor.
Milenyum Gençliği araştırmayı seviyor
Bu seyahatçi grubu aynı zamanda, seyahatini planlarken diğer gruplara nazaran daha fazla araştırma yapıyor. Yüksek internet kullanım oranına sahip Milenyum neslinin 10’da 9’u seyahate çıkmadan önce gideceği yerler ilgili internette aramalar yapıyor.
Seyahat bloglarını, sosyal medya kanallarını ve seyahat forumlarını çok yoğun takip eden Milenyum nesli, geleneksel bilgi kaynaklarını da ortalama düzeyde kullanıyor.