Karbon emisyonunu azaltmak için biyoyakıtla denemeler yapan Qantas Havayolları, ABD-Avustralya arasındaki dünyanın ilk biyoyakıtlı uçuşunu gerçekleştirdi.
Havacılık endüstrisi, uçuşların karbon ayak izini azaltmak için daha temiz yanan yakıtlarla denemeler yapıyor. Şu anki teknoloji biyoyakıtlara tamamen geçiş yapmaktan oldukça uzak olsa da gerçekleşme olasılığı için denemeler yapılıyor.
Bunun bir örneği Qantas Havayolları tarafından gerçekleştirildi ve Amerika Birleşik Devletleri ile Avustralya arasındaki dünyanın ilk biyoyakıtlı uçuşu ile yapıldı.
Qantas ait bir Boeing 787 Dreamliner, 24.000 kilogram hardal tohumu bazlı harmanlanmış yakıtla Los Angeles’tan Melbourne’a uzun mesafeli uçuş yaptı.
WTS kalitesi ve güvencesiyle Avustralya Turları sizi bekliyor.
Qantas sefer sayılı uçuşta Brassica carinata hardal tohumundan elde edilen biyoyakıt kullanıldı. DonanımHaber’e göre, ekstraksiyon sürecinin ise Kanada merkezli bir tarımsal teknoloji şirketi olan Agrisoma Bioscienses tarafından geliştirildi.
Qantas, biyoyakıt denemelerine devam edecek
Hardal tohumundan üretilen yakıt, yaşam döngüsü boyunca geleneksel jet yakıtına kıyasla karbon emisyonlarında yüzde 80’in üzerinde bir azalma sunuyor.
Dün gerçekleştirilen Dreamliner uçuşunda kullanılan harman, tankın yüzde 10’u hardal tohumundan üretilen biyoyakıtla doldurulduğu için rota boyunca emisyonda yüzde 7 düşüş sağlamış oldu.
Qantas Havayolları, 2020 yılına kadar düzenli olarak biyoyakıtla uçuşlar yapmayı planlıyor.