TÜRSAB ve TURSAF’tan Sağlık Turizmi’nde önemli adım… Sağlık turizmini geliştirmek için harekete geçen TÜRSAB, TURSAF ile ‘Sağlık Turizmi İş Birliği Protokolü’ne imza attı.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) arasında “Sağlık Turizmi İş Birliği Protokolü” imzalandı.
Protokole TÜRSAB adına Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, TURSAF adına ise Başkan Dr. Tevfik Yazan imza attı. Sağlık Turizmi İş Birliği Protokolü ile sağlık ve tedavi amaçlı seyahat eden turist sayısının artırılması hedeflenmekte.
Sağlık Turizmi’nde önemli adım
Törende bir konuşma yapan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektörünün Türkiye ekonomisine yaptığı katkıyı belirtti.
Bağlıkaya, “Turizm sektörü, ülkemiz ekonomisine 21 milyar dolar üzerinde net katkı sağlayan ve dış ticaret açığının 3’te birini kapatan, bir numaralı stratejik sektör olarak tek başına cari açığı kapayacak potansiyele sahiptir” şeklinde konuştu.
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, dünyada her yıl 11 milyon kişinin tedavi görmek ve sağlığına kavuşmak için tıbbi tedavi amacıyla seyahat ettiğini de sözlerine ekledi.
Sağlık Turizmi’nde hedef 10 milyar dolar
2017 senesinde Türkiye’ye tıbbi tedavi amaçlı 500 bin kişinin geldiğini söyleyen TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, imzalanan “Sağlık Turizmi İş Birliği Protokolü” ile hedeflerinin bu sayıyı ve sağlık turizminden elde edilen 2 milyar dolarlık geliri artırmak olduğunu söyledi.
Sağlık turizmi sektörünün her sene yüzde 25 büyüdüğünü belirten Bağlıkaya, “Uluslararası alanda, kişi başı sağlık turizmi harcaması, 6 bin 500 dolar seviyesindeyken sağlık turizmi pazarının oluşturduğu büyüklük dünyada 100 milyar dolar düzeyine ulaşmış durumda.
Amacımız 2023 vizyonu çerçevesinde sağlık turizmi kapsamında ülkemize gelen turist sayısını 2 milyona çıkarmak, termal sağlık turizminden elde edilen geliri 10 milyar dolara ulaştırmaktır” dedi.
“İzmir’in Sağlık Turizmi açısından eşsiz potansiyele sahip”
60’a yakın termal kaynak ve bir o kadar da hastanesiyle İzmir’in Sağlık Turizmi açısından eşsiz bir potansiyele sahip olduğunu belirten başkan Bağlıkaya, Afyon, Denizli, Bursa, Yalova, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde de Sağlık Turizmi’ni zirveye çıkarmak için sektör olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Bu bağlamda TURSAF ile yapılan protokolün önemine dikkat çeken TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, deniz, güneş, kum turizminin dışında alternatif turizm çeşitliliği açısından Sağlık Turizmi İş Birliği Protokolü’nün yapacağı katkıya vurgu yaptı.