Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, kentte kruvaziyer turizm için çalışmaların başlatıldığını söyledi.
Ünai,çok sayıda yolcuyu taşıyan kruvaziyer gemilerinin şehre uğraması konusunda valilik koordinatörlüğünde çalışma başlatıldığını açıkladı.
Samsun İl Genel Meclisi Ocak ayı dördüncü birleşim toplantısı, Mustafa Karakurt’un Meclis Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, ilk olarak İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret ile Ar-Ge komisyonlarının hazırladığı Samsun’daki liman ve iskelelerin faaliyetlerini içeren rapor görüşüldü.
Rapordan sonra söz alan Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, çok sayıda yolcu taşıma kapasitesine sahip kruvaziyer gemilerinin şehre uğraması konusunda valilik koordinesinde çalışma başlatıldığını açıkladı. Samsun’da kruvaziyer turizminin gelişmesi adına yaz aylarının esas alındığını söyleyen Ünal, “Karadeniz’in ağır şartları yolcu taşımacılığı için elverişli değil. Bu kapsamda kente yaz aylarında kruvaziyer gemilerinin gelmesi için bir çalışma yapılıyor.“ dedi.
Toplantıda, daha sonra gündem dışı söz alan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, 4 yıl önce kurulan OKA’nın Samsun, Çorum, Tokat ve Amasya illerinde 120 milyon liralık yatırıma öncü olduğunu belirterek, söz konusu zaman içerisinde 250’nin üzerinde proje üretildiğine dikkati çekti.
SON BAŞVURU TARİHİ 4 MART 2013
Engelli vatandaşların kamu binalarına ulaşımını kolaylaştırmak ve kadın ile çocuklara meslek kazandırılmasına katkı sağlamak için hazırlanan ‘Dezavantajlı Gruplara Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’ hakkında bilgi veren OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, şunları ifade etti:
“6 milyon lira bütçeli bu destek programı, dezavantajlı olarak nitelendirilen engelliler, kadınlar, yaşlılar, suça bulaşmış ya da suç riski altındaki çocuklar ve gençlerin kentsel ve kırsal alanlarda yararlandıkları mevcut sosyo-kültürel altyapının geliştirilmesi için hazırlandı. Program kapsamında, proje üretenlere en az 100 bin, en fazla 500 bin lira hibe desteği sağlanacaktır. Bu programın içeriği ile aynı olarak işsiz gençleri de kapsayan 2 milyon lira bütçeli ‘Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı’ hazırlandı. Bu kapsamda başvuranlara en az 40 bin, en fazla 200 bin lira hibe desteği sağlanacaktır. Programlara valilikler, kaymakamlıklar, bölge teşkilatları, bakanlığın enstitüleri, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, araştırma merkezleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, organize sanayi bölge müdürlükleri, küçük sanayi siteleri, muhtarlıklar, başvurabiliyor. Son başvuru tarihi 4 mart 2013 tarihidir.“